• Wix Facebook page

Welkom op de site van TOP Muziektheater in Veldhoven. De leukste muziektheaterlessen voor jongeren!
Zang, dans en theater. Dat is wat je bij TOP kunt doen en leren. Hier vind je alle informatie over onze organisatie.

Op zaterdag 16 en zondag 17 juli spelen we een prachtige voorstelling in Theater de Schalm. Maar liefst 4 keer staan onze talentvolle jongeren op de planken.
 

De kaartverkoop start op 1 april via de website van Theater De Schalm. Kaartjes kosten € 19,00 per stuk. 
 

de Tweeling_logo_Tekengebied 1-06.png
Tweedeling horizontaal_schalm.jpg

Het verhaal:

De wereld is verdeeld. Fake news, propaganda, oorlogen... Het zorgt ervoor dat zelfs onze meest dierbaren recht tegenover ons kunnen komen te staan. Mensen worden gedwongen om een kant te kiezen en worden vervolgens veroordeeld voor die keuze. Echt iets van deze tijd? Of herhaalt de geschiedenis zich.

In De Tweedeling wordt een tweeling op jonge leeftijd uit elkaar gehaald. De één groeit op in nazi-Duitsland, de ander in een welgesteld gezin in Nederland. Met Hitler aan de macht, komt er een oorlog tussen hen in te staan. Anna trouwt met een soldaat van Hitler, terwijl Lotte een Joodse vriendin heeft die wordt afgevoerd naar een concentratiekamp. Is het voor Lotte ooit mogelijk om haar Duitse zusje te vergeven? En kunnen de Duitsers zichzelf ooit vergeven?

Zoals altijd bestaat ook deze TOP-musical uit spannende scènes afgewisseld met mooie zang en dans op popmuziek, musicalnummers en eigen geschreven materiaal.

Hieronder een aantal foto's van de geweldige cast. Klik hier voor een volledig overzicht.

TopVeldhoven-0232_edited.jpg
TopVeldhoven-0282_edited.jpg
TopVeldhoven-0045_edited.jpg
TopVeldhoven-0074_edited.jpg
TopVeldhoven-0147_edited_edited.jpg
TopVeldhoven-0356_edited.jpg
TopVeldhoven-0366_edited.jpg
TopVeldhoven-0217_edited.jpg

Aanmelden cursus Muziektheater

Klik hier voor aanmeldformulier


Vanaf november 2022 starten we weer met een cursus Muziektheater in Art4U. Deze cursus is voor scholieren op de middelbare school. De lessen zijn op donderdagavond van 18.30 tot 19.30 uur en duren een uur. 

 

De cursus bestaat uit 24 lessen die zijn opgedeeld in zang, dans en spel-expressie (elk 8 lessen). De laatste les is een kleine eindpresentatie voor publiek.
De nadruk ligt op het spelen, zingen en dansen in een groep, op het podium ook wel het ensemble genoemd. De cursusgroep speelt tevens mee als ensemble in de voorstelling in Schalm.